DESPRE PIELE

Intr-un articol anterior, am scris despre piele si de ce este un material atat de bun pentru incaltaminte. Se refera la istoria pieii, din perioada preistorica cand omul timpuriu a folosit piei de animale pentru a face imbracaminte de baza,pana la industria moderna de piele de astazi. Ne uitam la diferitele tipuri de piele disponibile pentru incaltaminte, luam în considerare diferitele caracteristici, avantaje si dezavantaje ale fiecăruia si explicam o parte din terminologia folosita pentru a le descrie.

Ce este pielea reala?

O selectie de piei de probă în camera de piele Loake

Pielea poate fi făcută din piei tabacite ale multor animale diferite. Cele mai frecvente sunt bovine, caprine, ovine si porcine, dar pot fi de asemenea facute din antilope, camile, serpi si soparle, crocodili, struti, foci, rechini etc. Daca pielea finita are o acoperire de suprafata cu o grosime mai mare de 0,15 mm sau care este mai mare de 30% din grosimea totala, atunci nu ar trebui să fie descrisa drept piele naturala, ci ca "piele acoperita". Daca pielea tabacita este rupta in particule fibroase si este reformata in foi cu un agent de legare, atunci ar trebui sa fie numita "piele lipita". Nici unul dintre acestea nu este potrivit pentru incaltaminte de inalta calitate. Pielea de oaie este adesea folosita pentru piele de imbracaminte, deoarece are o senzatie moale si este confortabila pentru a purta. Este foarte bun pentru mocasini usoare si papuci, dar nu are suficientă rezistenta la tractiune pentru incaltamintea de constructii mai grele. Pielea de porc este abundenta si relativ ieftina, dar nu are o structura fina de cereale si tinde sa para putin grosiera. Pielea bovina (adica de la bovine) tinde să fie cea mai populara pentru confectionarea pantofilor si imbina aspectul fin cu rezistenta si durabilitatea. Piei de vițel sunt, de obicei, cele mai bune pentru cea mai buna incaltaminte, deoarece sunt mai moi si au o structura mai granulara a cerealelor decat piei mai mari ale animalelor mai vechi.

Este general recunoscut faptul ca tarile europene, cum ar fi Italia, Franta si Spania, au cele mai bune metode de clima, pasune si agricultura pentru reproducerea celor mai bune bovine si, prin urmare, produc cele mai bune piei. Desi exista cantitati mari de piele produse in alte zone ale lumii, o mare parte din acestea nu sunt de o calitate suficienta pentru incaltaminte de inaltă calitate.

Pantofi din piele superioara

Cea mai mare parte din piele pentru incaltaminte este cromata - un proces care îi confera rezistenta la apa, durabilitatea si supletea necesare pentru a rezista la indoirea constanta care apare atunci cand mergem.

Inspectarea piei de vițel înainte de tăiere

Incaltaminte de piele pentru incaltaminte

Pieile noastre de captuseala sunt de obicei luate din kips, care sunt bovine tinere din India. Aceste piei sunt moi si, prin urmare, foarte confortabile si adecvate pentru utilizare in interiorul pantofului, in cazul in care acestea sunt aproape de picior. Cea mai bună piele de captuseala este tabacita sau semi-croma (cu un continut de legume mai mare decat cromul bronzat), ceea ce il face mai poros si ii permite sa absoarba transpiratia naturala in timpul zilei si apoi sa o disperseze din nou când pantofii sunt scosi.


Verificarea calitatii pieii de captuseala

Imbracaminte pentru incaltaminte de buna calitate, piele soling vine in principal din Europa si America, si este legume tabacite. Acest lucru produce o senzatie groasa, rotunda, rezistenta la abraziune. Pielea este comprimata pentru a compacta fibrele si a spori proprietătile de uzura.

O livrare de piele de solantat din legume (stanga sus), un inventar de talpi tăiate din piele veg-tabacita (dreapta sus)Piesa din piele de piele are o bună rezistență la frecare, deci este ideală pentru talpi

Industria de pielarie este inconjurata de mister si mit iar atunci cand vine vorba de identificarea diferitelor tipuri de piele, nu se poate cunoaste usor formarea ei nici  cu experienta corespunzatoare. Dar, cu putina cunostinta, ingrijire si rabdare, oricine poate sa o faca. Intrebati-va cum se simte. In afara de aspect, modul în care pielea se simte și mânere este un indiciu mare pentru tipul său. "Aniline", pielea cu semințe întregi se simte ca o piele reală - suplă și flexibilă, în timp ce o piele puternic pigmentată (sau protejată) se poate simți mai degrabă de plastic. Tapițeria din piele în mașini este aproape exclusiv pigmentată pentru a fi protejată de anii de utilizare intensă, la fel ca cea mai mare parte din piele de tapițerie. Una dintre provocările actuale cu care se confruntă industria pielăriei este de a produce piele de tip anilină mai ușoare, care au durabilitatea și rezistența la murdărire pe care o au pielea pigmentată.

Iată un mini glosar al anumitor termeni pe care ați întâlnit-o și ați întrebat ce înseamnă ei:

Cereale integrale - suprafața granulelor este lăsată intactă înainte de aplicarea finisajului, astfel încât foliculii de păr pot fi de obicei văzuți. Acest tip de piele necesită puțină grijă decât cerealele corectate, dar vă va recompensa pe termen lung. Când pantofii se îndoaie, orice îndoire care apare în piele are tendința de a "recupera" și, dacă este îngrijită, acest tip de piele poate fi incredibil de lungă. Se modelează la forma picioarelor dvs. și oferă cel mai bun nivel de confort.

Cereale corectate - uneori numite piele "lustruită" sau "netedă". Suprafața de granulație este șlefuită sau lustruit pentru a îndepărta imperfecțiunile înainte de aplicarea finisajului. Acest tip de piele are de obicei o finisare lucioasă și netedă. Arată inteligent și, datorită suprafeței sale netede, este relativ ușor de curățat. Cu toate acestea, tinde să fie un pic mai ferm în simțire și este, probabil, mai puțin bun la picioare decât o piele de vițel cu cereale integrale. O altă caracteristică este faptul că, atunci când pantofii sunt îndoiți în uzură, încrețiturile tind să rămână în pantofi și, după uzură mare, finisajul poate începe să se spargă.

Suede - acest tip de piele este realizat fie prin abraziunea și îmbrăcarea părții carne a pieii (spre deosebire de partea de granulație) pentru a crea un "pui de somn" catifelat, fie prin îmbrăcarea unei spărturi (secțiunea mijlocie sau inferioară a unei piele ).

Piele de rulare - uneori numită "ceros" sau "trageți gras". Aceasta este, de obicei, o piele cu cereale integrale, care se aprinde în culoare atunci când se întinde în timpul duratei sau uzurii, pentru a produce un efect de două ori sau purtat în timp.

Piele de rulare - uneori numită "ceros" sau "trageți gras". Aceasta este, de obicei, o piele cu cereale integrale, care se aprinde în culoare atunci când se întinde în timpul duratei sau uzurii, pentru a produce un efect de două ori sau purtat în timp.

Embossing - un proces prin care căldură presează un model "de cereale" în piele. Dacă nu sunt șlefuiți sau lustruiți, aceste piele sunt încă considerate semințe întregi. Embosarea produce un model mult mai consistent decât metodele mai naturale de "crăpare" a unei pelicule într-un tambur sau o micșorare pentru a obține aspectul "granulației".

Aniline - de fapt, nu există niciun fel de lucru ca pielea de anilină în aceste zile. Aniline este o substanță chimică care, în zilele trecute, a fost folosită în procesul morții, dar sa dovedit a fi cancerigenă și a fost interzisă. Deci, în prezent, termenul este folosit pentru a descrie o piele care este vopsită mai degrabă decât pigmentată și are un aspect mai natural.

Piele pigmentată - probabil cea mai durabilă și folosită în majoritatea tapițerilor de mobilier și aproape toate tapițeria mașinilor. Durabilitatea este asigurată de o acoperire de suprafață polimerică care conține pigmenți. Acoperirea de suprafață permite producătorului mai mult control asupra proprietăților pieii, de ex. rezistență la zgâriere sau la estompare, dar, de asemenea, va lipsi unele dintre proprietățile dorite ale întregii piele de cereale. Și, dacă grosimea stratului de acoperire este mai mare de 0,15 mm, atunci produsul nu poate fi vândut ca piele.

Cu totii cadem pentru discuții despre vânzări la un moment dat. Dar când cumperi un articol din piele, te aștepți la calitate, confort și durabilitate ... și te aștepți să fie și piele! Este liniștitor să știți că, atunci când cumpărați o pereche de pantofi de engleză Goodyear, ați putea fi făcuți din unele dintre cele mai fine piei produse oriunde în lume.

COMANDA ONLINE PRODUSELE PREFERATE