INGRIJIREA LOAKE

O pereche de pantofi de calitate, confectionati din piele naturala de vitel printr-un procedeu de coasere Goodyear, te pot incalta cu succes o foarte lunga perioada de timp. Unii pantofi Loake Shoemakers ingrijiti corespunzator au fost purtati pana la 40 de ani.

Pantofii trebuie depozitati pe sanuri din lemn plin, de cedru, acesta fiind un lemn poros care extrage umezeala din pantof si ii reda pantofului forma originala. Te sfatuim ca la fiecare incaltare sa folosesti incaltatorul pentru a nu deforma partea pantofului care imbraca zona calcaiului. Asemenea deformari genereaza miscarea necontrolata a calcaiului si poate creea disconfort. Recomandam ca la descaltare sa eliberezi generos sireturile pentru ca pantoful sa iasa lejer din picior si sa nu fie necesara folosirea fortei. 
Intre rundele de purtari trebuie lasate minimum 24 de ore pentru ca fibrele pielii sa se relaxeze si pantofii Loake sa-si recapete forma. Daca i-ai purtat prin ploaie sau zapada, lasa-i sa se usuce natural si nu langa o sursa de caldura. Prin evaporarea brusca a apei se va deshidrata pielea peste gradul normal si textura poate crapa. Pentru a asigura o uscare propice, pune sanurile din cedru in pantofi abia a doua zi (vor absorbi orice urma de apa din interior) si depoziteaza-i culcati pe o parte ca apa ce se evapora sa nu treaca prin brant, ci sa iasa direct din talpa.
Pantofii cu talpa din piele nu se poarta prin zapada. Dupa fiecare purtare te sfatuim sa-i periezi de praf. In cazul in care urmeaza sa nu-i mai porti o perioada indelungata (schimbare de sezon), iti recomandam sa ii depozitezi pe sanuri si sa le aplici un strat subtire de crema hidratanta inainte de a ii depozita. Pielea se deshidrateaza natural si daca nu este ingrijita corespunzator, va interveni uzura accelerata. 
In momentul in care talpa pantofilor se subtiaza si ajunge sa crape, pantofii Loake Shoemakers Goodyear Welted pot fi trimisi in fabrica pentru a li se inlocui talpile si a se restaura pielea. Acest procedeu intervine in functie de numarul de pasi, de condiile de depozitare, de ingrijire si de modul de purtare, undeva intre 200 si 500 de purtari. Acest procedeu poate fi repetat practic la nesfarsit daca este intervenit la timp si nu sunt uzati pana la perforarea talpii.

COMANDA ONLINE PRODUSELE PREFERATE