4 calități ale ghetelor care fac o echipă de succes cu costumul de business

Iarna încă își face simțită prezența, așa ca este un moment bun să adaugi o nouă pereche de ghete la colecție. Deși tentația de a alege modele sportive, din zona hiking-ului sau a trekking-ului este mare pentru calităților lor evidente, oamenii de business se lovesc de rigiditatea estetică a acestora, când vine vorba de a le purta la costum.


O pereche de ghete perfectă trebuie să îndeplinească o serie de criterii care țin de aderență, greutate, confort, dar și de partea estetică, pentru a se plia 100% pe toate nevoile celui care le poartă. La o primă căutare, oferta ghetelor din prima categorie depășește ca varietate oferta ghetelor de costum însă, cu ajutorul consultanților SARTO, identificarea acelei perechi care te va însoți la toate meeting-urile, sedințele și evenimentele profesionale pentru mulți ani de la momentul achiziției, devine o misiune ușoară.Din fericire, din showroom-ul SARTO poți să pleci nu doar cu costumul bespoke, personalizat până la cele mai mici detalii, dar și cu ghete Loake Shoemakers, originare din Kettering, Northamptonshire, regiune celebră pentru lunga sa tradiție în rândul fabricanților englezi de pantofi. Încă de la inaugurarea din 1880, majoritatea produselor Loake sunt confecționate în fabrica de strada Wood Street, Kettering, condusă și în prezent ca o afacere de familie – model de business recunoscut pentru calitățile deosebite ale tuturor produselor și serviciilor abordate în acest fel. La baza fiecărei perechi stă calitatea și experiența tuturor pantofilor și ghetelor confecționate de-a lungul timpului – peste 50 de milioane de perechi până în prezent.Fiecare pereche de încălțăminte Loake Goodyear Welted este prelucrată de până la 130 de meșteșugari talentați. Pentru realizarea acesteia sunt implicate în jur de 75 de componente și 200 de operațiuni diferite, motiv pentru care procesul durează aproximativ 2 luni.


În ciuda aparentei rigidități percepute la prima vedere (la fel ca în cazul oricărui pantof elegant), o pereche de ghete de calitate superioară este cea mai bună investiție pe care o poate face un bărbat care activează într-un domeniu ce impune dress code-ul business. Primul pas este alegerea culorii care se potrivește cel mai bine cu majoritatea costumelor din colecție, fără a ignora bifarea atributelor ce garantează cele mai înalte standarde ale calității. Sunt patru astfel de atribute esențiale, pe care le vom detalia în continuare:

1. Materiale de top
Ar fi o risipă considerabilă de energie ca la baza unei perechi de ghete de calitate să stea o piele ieftină. Cel mai rapid mod în care o pereche de ghete de calitate poate fi identificată este chiar pielea din care ghetele sunt confecționate. Pielea de calitate are cute subtile și este, de cele mai multe ori, lustruită manual – caz în care nuanța neuniformă este o dovadă a valorii. Ghetele Loake Shoemakes sunt confecționate din piele granulată sau lustruită, de cea mai bună calitate – fapt dovedit de confortul termic și rezistența în timp, dacă sunt îngrijite corespunzător.
2. Sutură Goodyear-Welting
Sutura Goodyear Welting este considerată cea mai bună metoda de realizare a încălțămintei și oferă cel mai bun echilibru între rezistența la apă, capacitatea de a „respira” a piciorului, durabilitate și confort. Pantofii realizați prin această metodă arată extrem de bine, dar sunt și potriviți pentru sănătatea piciorului. Ghetele confecționate Goodyear Welted sunt, de asemenea, foarte versatile și pot arăta la fel de bine în contexte formale sau casual. De exemplu, o pereche de ghete derby poate fi purtată cu un costum în stil business sau cu blugi.3. Funcționalitate
Ghetele înseamnă mai mult decât să acoperi piciorul până deaupra gleznei. Ghetele de calitate vin cu tălpi adaptate pentru deplasările pe timp de iarnă. De exemplu, în rândul ghetelor Loake Shoemakers predomină talpa Victory din cauciuc, specială pentru aderență îmbunătățită și rezistență în timp. Totodată, există opțiunea ghetelor imblănite, pentru ca piciorul să fie protejat de temperaturile scăzute din sezonul rece.4. Informații detaliate
Poate părea un detaliu minor sau de marketing, dar cantitatea de informații oferită despre un produs este un criteriu al calității în cazul ghetelor de top. Cu cât se oferă mai multe informații, cu atât expertiza producătorului (și implicit a vânzătorului) este evidentă – fapt care nu lasă loc de suspiciuni cu privire la calitatea produslui. Un brand de ghete care se respectă pune la dispoziția cumpărătorului detalii despre cum e făcut, unde e făcut și ce materiale stau la baza acestuia.
Pentru alegerea acelei perechi de ghete perfecte, specialiștii recomandă vizitarea unui showroom specializat, așa cum este și SARTO, unde consultanții sunt pregătiți să ofere și alte informații relevante care să formeze acea chimie între cumpărător și noua sa pereche de ghete (tipul de talpă, forma calapodului, mărimea calapodului etc.)

Pentru ca fiecare interacțiune cu ghetele Loake Shoemakers să fie una plăcută, produsele pot fi descoperite în showroom-ul SARTO împreună cu toate detaliile care adaugă valoare întregii experiențe de achiziție a unei perechi de ghete perfecte, direct de la specialiști.

COMANDA ONLINE PRODUSELE PREFERATE