Pantofii, ghetele si mocasinii Loake sunt produse realizate exclusiv din piele naturala de inalta calitate. Pielea sectiunii superioare a pantofului vine aproape integral din Europa – in principal din Italia, Franta si Spania.

Europa are cel mai bun climat pentru cresterea bovinelor, motiv pentru care produce piele de cea mai inalta calitate. Desi in America de Sud si in alte zone sunt produse cantitati semnificative de piele, de obicei calitatea acestora nu este suficient de inalta pentru nevoile noastre de productie. Majoritatea pielii pentru partea superioara a pantofilor nostri este tabacita cu crom. Acest lucru ii confera rezistenta la apa, durabilitate si flexibilitatea necesara pentru a se adapta la forma calapodului..

Pielea pentru captuseala folosita de Loake provine de obicei de la vitei din India. Aceasta piele este moale si foarte potrivita pentru folosirea in interiorul pantofului, care trebuie sa ofere confort. Majoritatea pielii pentru captuseala este tabacita vegetal sau partial cu crom (cu o concentratie vegetala mai mare decat cea a cromului). Acest lucru face pielea mai poroasa si ii permite sa absoarba transpiratia naturala pe parcursul zilei, iar apoi sa o elimine.

Pielea pentru realizarea talpii este in general de origine europeana si este tabacita vegetal. Acest lucru produce un aspect plin, rezistent la frecare. Pielea este comprimata pentru a obtine o densitate a fibrelor, ceea ce intensifica rezistenta la purtare.