Termeni si conditii

1. INFORMATII GENERALE

1.1. Prezentul document stabileste termenii si conditiile care guverneaza utilizarea website-ului www.loake.ro si cumpararea de produse prin comanda online prin intermediul acestui site web.

1.2. Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe website-ul www.loake.ro implica acceptarea prezentilor Termeni si Conditii. Pentru folosirea in bune conditii a website-ului, va adresam rugamintea de a citi cu atentie si in integralitate acesti Termeni si Conditii.

1.3. Ne rezervam dreptul de a efectua modificari ale acestor Termeni si Conditii sau ale site-ului www.loake.com fara o notificare prealabila, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti utilizatorii.

1.4. Aveti responsabilitatea de a citi cu regularitate Termenii si Conditiile website-ului nostru, de fiecare data urmand a se aplica acea versiune in vigoare la momentul incheierii contractului sau utilizarii website-ului. Acest text este disponibil bilingv, dar in orice situatie va prevala versiunea in romana.

1.5. Informatii despre companie:

Denumire: Sarto Distribution S.R.L.

Sediu: Strada Maior Gheorghe Sontu Nr. 10-12, Etaj 1, Apartment 06, Bucuresti, Romania, cod postal 011447

Contact: [email protected]

2. UTILIZAREA WEBSITE-ULUI

2.1. Sarto Distribution poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Sarto Distribution are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

2.2. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

2.3. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

2.4. Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3. ACHIZITIE SI RELATIA CUMPARATORULUI CU VANZATORUL

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator. Serviciul de deplasare la domiciliul clientului in vederea achizitiei sau probei este disponibil doar in Bucuresti.

3.2. Pentru motive justificate, Sarto Distribution isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Sarto Distribution. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Sarto Distribution, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.3. In cazul platilor prin transfer bancar, Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.4. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin folosirea formularului de contact. Odata transmisa solicitarea, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta la momentul la care operatorul Vanzatorului prelucreaza comanda. Transmiterea solicitarii prin formularul de contact presupune validarea comenzii de catre un operator al Vanzatorului. Pana la confirmarea de catre operator, simpla transmitere a solicitarii prin formularul de contact nu atrage dupa sine rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

3.5. Prin formularul de contact Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

3.6. Prin plasarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

3.7. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3.8. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

3.9. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul telefonului, a postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

3.10. Pentru Comenzile ce urmeaza a fi livrate la showroom-ul Sarto Distribution preturile si rezervarile Bunurilor si/sau Serviciilor sunt valabile 72 (saptezeci si doua) de ore de la inregistrarea Comenzii de catre Cumparator.

3.11. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • Neacceptarea de catre banca emitenta a tranzactiei, in cazul platii online;
  • Datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

3.12. Pentru comertul online: In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract pentru achizitii online in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza: pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/iTransfer/ Card bancar-> prin virament bancar; pentru Comenzile achitate prin ramburs -> prin virament bancar in contul indicat expres.

3.13. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

3.14. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator iar acesta a fost platit, Vanzatorul va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

4. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

4.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:

a. Contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului sa dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;
b. Furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
c. Furnizarea de Bunuri confecţionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar;
d. Furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
e. Furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;
f. Furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

5. POLITICI DE PRET SI FACTURARE – PLATA

5.1. Preturile afisate pe acest site sunt strict orientative si sunt valabile doar pentru achizitiile de pe acest site, prin comenzi plasate folosind formularul de contact. Partenerii Loake au libertatea sa isi practice propriile adaosuri.

5.2. De asemenea, reprezentantii Loake Romania isi rezerva dreptul de a modifica preturile independent de acest site.

5.3. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

5.4. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de Sarto Distribution, cu exceptia Bunurilor si/sau Serviciilor vandute de partenerii Sarto Distribution, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, exclusiv in format electronic, prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in formularul de contact.

5.5. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a transmite ori de cate ori este cazul datele necesare emiterii facturii.

5.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in formularul de contact.

6. LIVRAREA BUNURILOR

6.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator sau in showroom-ul Sarto Distribution, conform optiunii Clientului.

6.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

6.3. Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

7. DREPTUL DE RETUR

7.1. Daca, din orice motiv, Cumparatorul nu este multumit de un produs pe care l-a cumparat, acesta il poate returna in termen de 14 zile calendaristice din momentul in care a fost livrat de catre curier. Produsele pot fi returnate prin curier sau in showroom-ul Sarto Distribution.

7.2. In momentul returului, produsul trebuie sa fie in aceeasi stare din momentul livrarii, nepurtat, fara pete, urme de folosire sau orice deteriorari.

7.3. Costul de transport pentru retur este suportat de catre Cumparator.

7.4. Orice produs cu defect de fabricatie poate fi returnat in termen de 14 de zile de la data livrarii.

7.5. Toate produsele pe care Cumparatorul le returneaza trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-a primit. Nu putem accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre tine: urme de uzura sau folosire, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu putem accepta produsele care nu sunt insotite de toate accesoriile.

7.6. Cumparatorul trebuie sa returneze produsele insotite de certificatul de garantie in original, daca a fost emis de producator/ distribuitor si toate documentele cu care ti-au fost livrate.

7.7. Daca produsele livrate au fost insotite de eventuale cadouri, la returnarea produselor trebuie returnate si cadourile.

7.8. In cazul in care au fost cumparate mai multe produse de acelasi fel, iar Cumparatorul doreste sa le returneze pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar daca sunt sigilate.

7.9. Ca returul sa fie procesat mai rapid, ideal este ca produsul sa fie returnat in ambalajul original, insotit de etichetele cu care l-ai primit.

8. DREPTURI DE PROPRIETATE

8.1. Toate drepturile de autor si alte drepturi de proprietate intelectuala asupra tuturor materialelor sau informatiilor continute de acest website (imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica Web, scripturi, programe, logo-uri, baze de date) de pe www.loake.ro, revin companiei Sarto Distribution.

8.2. Orice utilizare a site-ului www.loake.ro sau a continutului sau, inclusiv copierea sau stocarea integrala sau partiala a continutului, in alt scop decat pentru uzul dumneavoastra personal si necomercial, este permisa numai cu acordul prealabil in scris al Sarto Distribution.

8.3. Pentru a raporta o eventuala incalcare a dreptului de autor sesizata pe site, va rugam sa ne contactati la adresa [email protected]

8.4. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

8.5. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.6. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.

8.7. Sarto Distribution nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

8.8. Prin inscrierea in baza de date a Sarto Distribution, Clientul/Cumparatorul isi ofera consimtamantul expres, in limitele legislatiei in vigoare, de a fi contactat de catre terti, parteneri ai Sarto Distribution: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care Sarto Distribution poate dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si/sau a Serviciilor, etc.

9. POLITICA DE CONFIDENTIALITATE 

9.1. Sarto Distribution asigura, in conditiile legii, pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal ale utilizatorilor si respectarea dreptului acestora la protectia vietii private. Aceasta obligatie nu se aplica in cazul informatiilor dezvaluite deliberat de catre utilizatori unor terte parti, mai inainte sau ulterior furnizarii de date prin intermediul site-ului www.loake.ro.

9.2. Furnizandu-ne datele dumneavoastra cu caracter personal, consimtiti la utilizarea de catre noi a datelor colectate in scopul de a ne indeplini angajamentele asumate fată de dumneavoastra si de a va furniza serviciul promis. Datele dumneavoastra vor fi utilizate in urmatoarele scopuri:

a. Pentru a raspunde intrebarilor si solicitarilor trimise de dumneavoastra prin intermediul formularului de contact.

b. Pentru a va informa cu privire la serviciile noi sau modificate (de exemplu, adresa dumneavoastra de e-mail)

c. Pentru a va trimite oferte de marketing, cum ar fi newslettere si cataloage (de exemplu, adresa de e-mail, numele si adresa dumneavoastra postala)

d. Pentru a va contacta in eventualitatea oricăror probleme cu livrarea produselor dumneavoastra.

e. Pentru a notifica castigatorii, in cazul competitiilor organizate online.

Accesul la date

9.3. Sarto Distribution nu va transfera, vinde sau oferi la schimb datele dumneavoastra catre terti pentru scopuri de marketing. Datele care sunt transferate catre terti, de exemplu companii de curierat in legatura cu livrarea bunurilor, sunt folosite doar pentru a indeplini angajamentele Sarto Distribution fata de dumneavoastra.

Securitatea datelor

9.4. Sarto Distribution a luat masuri tehnice si organizaţionale pentru a proteja datele dumneavoastra impotriva pierderii, manipulării, accesului neautorizat etc. Aceste masuri sunt adaptate in permanenta în acord cu progresul si dezvoltarile tehnologice.

Copyright

9.5. Conținutul site-ului www.loake.ro este protejat de legea privind dreptul de autor și este proprietatea Sarto Distribution.

9.6. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

10. PROMOTII SI PUBLICITATE

10.1 Referinte publicitare

Promotiile comunicate pe acest website se aplica exclusiv pentru produse achizitionate din showroom-ul Loake din Bucuresti. Promotiile nu se aplica automat in magazinele partenere si nu se cumuleaza cu alte oferte sau reduceri.

Produsele Loake sunt produse de o calitate superioara care beneficiaza de garantie conform legii. Referintele publicitare facute cu privire la durata de viata se refera la conditii optime de utilizare, cu diligenta unui bun proprietar asa cum este acesta definit potrivit Codului Civil si a uzantelor profesionale, fara abuzuri si conform anotipurilor carora le sunt destinate. Astfel, incaltamintea cu talpa din piele este destinata a fi purtata doar vara, pe vreme uscata, fara a fi udata talpa. Incaltamintea cu talpa „Dainite Rubber” este destinata a fi purtata doar toamna si iarna, putand fi utilizata in conditii de umezeala.
Pantofii purtati in sezonul umed sau care au fost expusi umezelii trebuie lasati sa se usuce in conditii normale, la o temperatura standard a camerei de 18-24 de grade Celsius, fara a fi expusi unei surse de caldura si fara a fi uscati fortat.
Durata de viata a unui pantof este de peste 5 ani de zile, la o frecventa medie de purtare de 50 de ori pe an, cu o durata de purtare de 8 ore per ocazie, fiind parcursi in medie 2000 de metri per purtare. Aceasta durata de viata este atinsa doar de incaltarile care au respectat instructiunile de ingrijire detaliate in brosura tehnica ce a insotit pantofii si reluate aici: dupa fiecare purtare pantofii se aseaza pe sanuri din lemn de cedru. La fiecare 5 purtari pantofii se ingrijesc cu crema de hidratare si ceara de protectie.
Numarul de purtari al unui pantof poate fi de peste 300 de purtari conform detaliilor descrise in paragraful anterior.
Serviciul de reconstructie poate fi oferit doar pentru pantofii cu talpa cusuta „Goodyear Welted” si doar daca nu a intervenit perforarea talpii.
Varietatea de modele disponibile depinde de sezon, colorit si stoc. Loake Shoemakers produce peste 150 de constructii distincte de pantofi, in configuratii de mai multe culori, de la minim o culoare la 5 culori, in versiuni de mai multe tipuri de piele. Astfel, un model se defineste prin constructie/calapod/piele/culoare.