Calitatile pantofilor Goodyear Welted

Dintre toate tehnicile disponibile, procedeul Goodyear Welting este cel mai bun pentru asamblarea componentelor unui pantof premium. Aceasta constructie asigura o durata de viata mai lunga, performanta crescuta si un plus de confort la purtare.


Goodyear welted este o tehnica de coasere ce poarta numele inventatorului Chares Goodyear Jr., cel care a patentat masina de coasere folosita si astazi in industria pantofilor englezesti premium si de lux. Acest procedeu presupune atasarea talpii de partea de sus a pantofului prin coasere pe exteriorul pantofului si nu prin interiorul acestuia, spre deosebire de tehnologia de coasere Blake sau Blake rapid folosite in fabricile italienesti. Principalele diferente rezida in durata de viata a pantofului, confortul si rezistenta acestuia.


In ceea ce priveste durata de viata, pantofii cusuti prin rama exterioara, Goodyear welted¸ au avantajul de a permite resaparea lor, prin inlocuirea talpilor. Cusatura fiind facuta prin afara, aceasta poate fi taiata, inlocuita talpa si reatasata una noua, obtinand astfel o pereche de pantofi ca noi, la doar o fractiune din pretul unei perechi noi. Mai mult, in materie de confort, acestia se vor simti ca o pereche prietenoasa, obisnuita cu forma piciorului.


In materie de rezistenta, cusatura exterioara permite multiplicarea duratei de viata prin inlocuirea talpii si rezistenta la apa, intrucat exteriorul si interiorul pantofului nu comunica in mod direct prin caneluri. In timp ce cusatura exterioara perforeaza doar rama pantofului si fasia de piele de atasare, cusatura Blake sau italieneasca, leaga talpa de brantul pantofului, deschizand calea apei spre interiorul pantofului.


In materie de confort, o pereche de pantofi Goodyear welted pot parea mai inconfortabili la prima purtare, insa se lasa foarte repede si ofera o sustinere corespunzatoare piciorului prin rama ferma, care nu permite pielii sa se deformeze si sa flexeze foarte adanc, obosind piciorul. Intreaga constructie Goodyear functioneaza ca un scut de protectie al piciorului impotriva tuturor factorilor externi, sustinand in acelasi timp arcada si oferind stabilitate.

COMANDA ONLINE PRODUSELE PREFERATE